Rahim Ağzına Dikiş Atılması (Sirkulaj) nedir?

Rahim Ağzına Dikiş Atılması (Sirkulaj) nedir?

Rahim ağzına dikiş atılması, diğer adıyla serklaj, cerrahi bir prosedürdür. Bu prosedür ile rahim ağzının açıklığı küçültülerek, doğumda oluşabilecek problemler azaltılır. Aynı zamanda, gebeliğin erken döneminde düşük tehlikesi olan kadınlarda da uygulanabilir.

Serklaj işlemi, bir lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Genellikle, rahim ağzındaki açıklığı daraltmak için kullanılan özel iplikler kullanılarak yapılır. İşlem sonrasında, hasta yaklaşık 24 saat istirahat etmelidir. Devam eden birkaç gün içinde normal aktivitelere dönebilir.

Bu prosedürün en yaygın nedeni, erken doğumun önlenmesidir. Erken doğum, bebeğin sağlığına ciddi zararlar verebilir. Bunun yanı sıra, erken doğum, annenin vücudunda da ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Eğer bir kadın daha önce erken doğum yaşamışsa, doktoru ona serklaj prosedürü yapılmasını önerebilir. Böylece, riskler azaltılmış olur ve bebeğin sağlığı korunmuş olur.

Serklaj işlemi, bazı kadınlar için uygun olmayabilir. Özellikle, rahim ağzında enfeksiyon veya aktif bir doğum varsa yapılmamalıdır. Bu nedenle, her durumda doktorunuzla konuşmalısınız ve prosedürün sizin için uygunluğunu tartışmalısınız.

Facebook
Instagram
Youtube
Spotify